Kada sam prvi put probala ove ćevape to je bila ljubav na prvi zalogaj. Spolja hrskavi, unutra sočni, sa sezonskom salatom čine savršen obrok :). Za ove ćevape vam ne treba puno sastojaka i mogu slobodno da kažem da su jeftini. Dakle, za malo para dobijete bogovski ručak :D. Argentinski ćevapi su nešto nalik faširanim šniclama samo pohovani.
SASTOJCI :
3oo gr mlevenog mesa,
3oo gr belog krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
so po ukusu,
2 žumanca, 
biber ili origano po želji.
Za pohovanje :
2 belanca,
brašno,
prezle. 
 PRIPREMA :
Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte krompir, mleveno 
meso, sitno iseckan crni luk, beli luk i žumanca. Posolite i začinite po
 ukusu i dobro umesite. 
Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.
Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.
 Pržite ih u dubokom  vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom. 
 Prijatno! 
Ne propustite i ovaj recept! Klik na FAŠIRANE ŠNICLE.





 
Нема коментара:
Постави коментар