среда, 13. август 2014.

KROASANI SA ČOKOLADOM

Iz pekarskog asortimana najviše volim kroasane i puter kifle i sama ih često pravim. Volim taj meki osećaj i volim to što je testo vazdušasto. Nekada ih spremam sa šunkom ali nejčešće su na meniju slatki kroasani.
Pre neki dan smo imali goste a meni se baš mesilo pa sam rešila da napravim prave pekarske kroasane sa čokoladom :D. Nije ih teško naparviti a užitak je zagarantovan :).
SASTOJCI :
500 gr brašna, 
2 jaja, 
1 sveži kvasac, 
100 ml ulja, 
300 ml mleka, 
2 kašičice soli, 
1 kašičica šećera,
pola margarina (125 gr),
još 5o gr margarina za rendanje,
1oo gr čokolade za punjenje,
čokolada i ulje za glazuru.

PRIPREMA :


Brašno ubaciti u dublji sud (vanglu) pa ubaciti jaja, ulje, mleko, so, šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekriti testo za kroasane čistom krpom i ostaviti da nadođe oko 45min (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći). Kada je testo nadošlo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na tri dela. Svaki deo razvući u krug. Margarin otopiti pa premazati svaki krug od testa u debljem sloju. Iseći krug kao vetrenjaču (centar da ostane neisečen). Preklapati jedan kraj preko drugog.  
Ostaviti tako preklopljeno testo da odstoji oko 2o minuta. Razvući ga opet u krug pa podeliti na 8 delova kao za kiflice samo malo veće. U svaki trougao staviti po kockicu ili jednu ipo čokolade (mlečne ili za kuvanje po želji). Urolati kroasane pa ih poređati u margarinom podmazan pleh. Ostaviti ih da stoje još 3o minuta. Pre pečenja izrendati margarin po kroasanima direktno iz frižidera. Zagrejati rernu na 2oo C i peći kroasane oko 25~3o minuta odnosno dok ne dobiju lepu boju :). Kada se malo prohlade preliti ih glazurom od čokolade. Čokoladu istopiti sa malo ulja (ja stavim 2 kašike ulja na 1oo gr čokolade i to bi bilo dovoljno za ove kroasane).
Prijatno! 
Ne propustite i ovaju recept! Klik na PUTER KIFLE.

Нема коментара:

Постави коментар