Странице

уторак, 7. октобар 2014.

PILETINA U AJMOKAC SOSU

Piletinu volim da ručkam pripremljenu na razne načine ali ipak najviše u nekom lepom kremastom sosu. Za obradu pilećeg mesa ne treba puno vremena a ni umeća i zato je ona idealna kada nemate puno vremena. Piletina u ajmokac sosu je jedno od onih jela koje se može poslužiti i u restoranima kao specijalitet a nije teško ni zahtevno za priremu. Kada želite da oduševite svoje goste slobodno im spremite ovu đakoniju, sigurna sam da će uživati i da će se diviti vašem kulinarskom umeću :).
SASTOJCI :
4oo~5oo gr pilećeg filea,
2~3 čena belog luka,

3 kašike brašna,
kocka margarina (oko 5o gr),
1 l mleka,
so po ukusu,
2~3 kisela krastavčića po želji.
PRIPREMA :

Pileći file isecite na šnicle i ispržite ga po par minuta sa obe strane. Ostavite šnicle sa strane. U šerpicu na šporet stavite margarin da se rastopi. Beli luk sitno iseckajte (ja stavim 3 veća čena) i ubacite u šerpu da se proprži dva minuta. Dodajte brašno, lepo promešajte pa nalijte mlekom. Ubacite pileći file i sitno iseckane kisele krastavčiće. Smanjite temperaturu na srednje i mešajte. Posolite po ukusu. Kuvajte ajmokac sos dok se ne zgusne tj dok se ne dobije lep krem. Ajmokac sos poslužite uz pire krompir ili rižoto. 
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ŠNICLE U GURMANSKOM SOSU.

Нема коментара:

Постави коментар