Странице

субота, 4. октобар 2014.

MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM

Mafini su najlakši za pripremu kada nemam vremena da spremam nešto komplikovanije. Pored toga što su laki za pripremu i brzo su gotovi oni su zaista odličan slatkiš uz kaficu ili posle ručka a prolaze i kao večera :D. Mafini sa jabukom i cimetom su nam jedni od omiljenih. Testo meko i vezdušasto, jabuke i cimet kombinacija iz snova. Kada cela kuća zamiriše svi se obraduju. Ovaj recept sam modifikovala po svom ukusu a nadam se da će se i vama dopasti :).
 SASTOJCI :
3 jaja,
puna šolja šećera,
1 jogurt (25o ml),
trećina čaše ulja,

dve šolje brašna,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
2 kašičice cimeta,
4 manje ili dve veće jabuke.
Po želji možete dodati koru narandže jer mafini imaju poseban šmek.
PRIPREMA :

 Umutiti penasto jaja postepeno dodajući šećer. Ubaciti vanilin šećer, cimet, jogurt i ulje. Koru od narandže sitno izrendati u smesu za mafin. Jabuke oljuštiti, iseckati na kockice, ubaciti u smesu za mafin i izmešati. U šolju brašna ubaciti prašak za pecivo, promešati i ubaciti u smesu za mafin. Dodati i drugu šolju brašna pa sve sastojke promešati da se smesa za mafin lepo sjedini. Smesu za mafin kutlačom sipati u kalup za mafin.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pogledajte i video, lako je i može svako :).

Prijatno!

Ne propustite  ovaju recept! Klik na MAFINI SA MALINAMA I BELOM ČOKOLADOM.

Нема коментара:

Постави коментар