Странице

петак, 10. октобар 2014.

VITAMINSKA SALATA

Ne volim da koristim za salatu paradajz ni ostalo povrće kad mu prođe vreme i zato se u jesenjem i zimskom periodu opredeljujem za kupus. Pored turšije, zimi nam je kupus salata najomiljenija a posebno volim da je ručkam uz pasuljčinu :D. Međutim, ponekad nam klasičan klot kupus dosadi pa ga obogatim šargarepom i prazilukom. U tom slučaju to više nije kupus već vitaminska salata. Toliko jednostavna za pripremu a toliko ukusna da bih mogla da je jedem svaki dan uz svaki ručak. Praziluk svakom jelu da neki poseban šmek. Pored toga što je ova salata ukusna ona je i izuzetno zdrava, kao što joj samo ime kaže :).
SASTOJCI :
Glavica kupusa (oko kilogram),
1 veći praziluk,
2 srednje šargarepe,
1 puna kašika maslinovog ulja,
2 kašike sirćeta (više ili manje u zavisnosti od ukusa),

1 kašika šećera,
2 kašičice soli. 
PRIPREMA :

Kupus iseći za salatu. Sitno iseckati praziluk. Oljuštiti i izrendati šargarepu. Svo povrće ubaciti u posudu za vitaminsku salatu. Dodati so, šećer, ulje i sirće i sve dobro izmešati. Vitainsku salatu poslužiti kao dodatak glavnom jelu ili za doručak ili večeru u vrelim letnjim danima.
 Poželjno je pre serviranja ohladiti vitaminsku salatu u frižideru ali ako vam je povrće već stajalo u frižideru onda ne treba.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KIPARSKA SALATA.

Нема коментара:

Постави коментар