Странице

петак, 5. децембар 2014.

KESTEN TORTA SA ČOKOLADNIM BANANICAMA

Sličnu tortu već imam na blogu ali nije na odmet da ponovimo gradivo :D. Zato što se lako i brzo sprema, zato što za pripremu ove torte nije potrebna rerna a najviše zato što je ukus neodoljiv ova torta je jedna od čestih gošća u mom domu. Posebno je spremam kada je nekom rođendan jer je svi vole i uvek se traži parče više. To je ona vrsta torte oko koje se niste preterano pomučili a koja mami uzdahe jer je toliko kremasta da miluje nepca.
SASTOJCI :
6oo gr krem šlaga,
1 L hladne kisele vode,
3oo gr mlevenog plazma keksa,
4oo gr kesten pirea,
1o čokoladnih bananica,
2 kesice vanilin šećera.

PRIPREMA :
Pomešati 600 gr. šlaga sa kiselom vodom i vanilin šećerom i mutiti 20 minuta.
Podeliti dobijeni šlag na tri jednaka dela.
U prvi deo dodati 300 gr. mlevenog plazma keksa i formirati koru u kalupu za torte.
U drugi deo staviti kesten pire pa sa dobijenom smesom premazati koru torte lenja domaćica.
U treći deo staviti iseckane čokoladne bananice pa smesu staviti preko fila sa kesten pireom. 
Kesten tortu  izravnati i staviti u frižider da se tokom noći ohladi i stegne.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept1 Klik na PESAK TORTA.


Нема коментара:

Постави коментар