Странице

субота, 20. децембар 2014.

PITULJICE SA SIROM

Zimski dani su idealni leškarenje ispred televizora ili čitanje knjige i  grickanje  finog peciva. Takva zima je podnošljiva i tako bih mogla da je prezimim :). Ukusna, meka peciva čine zimu lakšom i podnošljivijom. Jedno od peciva koje često zamiriše moj dom su pituljice. Fini mali zalogaji koji se lako i brzo prave a koje možete pripremiti i ranije pa ih zamrznuti i kada su vam potrebni da vam priskoče u pomoć ;). U zamrzivač ih stavite cele i izvadite ih dvadesetak minuta pred pečenje. Kada se testo izvadi iz zamrzivača lakše se i pravilnije seče, a kada se ispeku toliko su ukusne, meke i vazdušaste da ćete poželiti da napunite zamrzivač samo njima :D. 

SASTOJCI :
5oo gr kora za pite (tanjih),
5oo gr sira,
2 jaja,
18o ml jogurta,
5 kašika ulja,
5 kašika pavlake,
so po ukusu.
Za premaz :
1 jaje,
3 kašike pavlake,
2 kašike jogurta.

PRIPREMA :
U jednoj posudi pomešajte sir, jaja, jogurt, pavlaku i ulje. Izmešajte i posolite. 
Prvu koru premažite uljem pa preko nje stavite drugu i rasporedite deo fila. Urolajte u tanak rolat. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal  i kore. Predlažem vam da ih svakako pre sečenja stavite par sati u zamrzivač jer će se lakše seći i fil neće curiti. Ali ako nemate vremena vi ih svakako možete odmah seći na manje krugove. 

Kružice poređajte u podmazan pleh i premažite ih umućenim jajetom sa pavlakom i jogurtom.
Pituljice pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta dok lepo ne porumene.
Meni su najlepše tople ali i hladne ih obožavam uz jogurt :).
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na CIGARET BUREK.


Нема коментара:

Постави коментар