Странице

среда, 17. децембар 2014.

POHOVANE PALAČINKE SA PRŠUTOM I RUKOLOM

Pohovane palačinke uglavnom spremam kada mi ostane piletine od pečenog pileta. Ali nekad ih uželim i punim ih onim sastojcima koje imam u kući. Ovoga puta sam malo začinila priču i spremila pravi specijalitet. Rukola je savršen sastojak jer od nje možete praviti svašta i može se jesti i bez obrade, kao salata. Rukola se može pronaći na pijaci sa većim ili manjim listovima. Za palačinke sam koristila manje. Ako se lepo servira, ovo jelo će zadovoljiti sva čula, tako da ga možete poslužiti i vrlo bitnim gostima :).
SASTOJCI :
Za palačinke 
(mera dovoljna za 5 većih palačinki):
1 jaje,
5 kašika brašna, 
25o ml mleka,
5o ml ulja,
kašičica soli,
prstohvat sode bikarbone. 
Za filovanje :
15o gr pršute,
1~2 veza rukole,
15o gr mocarele ili nekog drugog sira.
Za pohovanje :
brašno,
2~3 jaja,
prezle,
ulje za prženje.
PRIPREMA :
Od navedenih sastojaka napravite smesu i ispecite palačinke.
Na svaku rasporedite po list, dva, rukole, parče do dva (u zavisnoti od veličine) pršute i mocarelu. 
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. 

Zavijte palačinke u rolat i prvo ih uvaljajte u brašno. Jaja umutite, posolite po želji i umočite palačinke. Na kraju ih uvaljajte u prezle i pržite u dobokom ulju dok ne porumene sa svih strana. 
Pohovane palačinke vadite na ubrus ili salvetu da upije višak masnoće. 
Poslužite ih tople uz namaz po želji ili neku lepu salaticu :).
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZAPEČENE PALAČINKE SA ŠUNKOM.


Нема коментара:

Постави коментар