Странице

среда, 17. децембар 2014.

POSNA PITA SA PIRINČEM I PRAZILUKOM

U vreme posta, iako ne postim, volim da eksperimentisem sa sastojcima i s vremena na vreme napravim nešto fino za ručkanje. Nama je Badnji dan vreme za porodično okupljanje pa se spremaju razne đakonije, kako slane tako slatke. Pite su neizostavni deo svečane trpeze i mogu se praviti u raznim kombinacijama. Oni koji poste, po nekom pravilu, na ulju mogu jesti vikendom. Pita sa pirinčem i prazilukom je brza za spremanje, lagana je i hrskava. Mog dragog je oduševila :D. Stavila sam malo više sastojaka, pa je bila bogata i puna fila, ali mi tako volimo :).
SASTOJCI :
5oo gr pita za koru,
3 struka praziluka,
2oo gr pirinča,
so po ukusu,
1oo ml ulja,
1oo ml kisele vode.

PRIPREMA :
U posoljenoj vodi skuvajte pirinač, zatim procedite i ostavite na strani da se prohladi. Praziluk isecite na kolutove i prodinstajte na malo ulja. Sjedinite praziluk i pirinač, zatim posolite i dodajte začin po ukusu.

Sjedinite mineralnu vodu i ulje.
Namažite jednu koru mešavinom vode i ulja, pa preko nje stavite drugu koru i takođe je premažite. Raporedite deo fila, pa preko opet stavite dve premazane kore. 
Urolajte i stavite u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Isto tako uradite i sa preostalim korama i filom. 
Pite premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 2oo C 2o~3o minuta dok ne porumeni.
Kada se malo ohladi secite na parčiće i poslužite.
Ako ne postite probajte ovu pitu sa dodatkom jogurta ili pavlake, odlična je!
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA MUSAKA.

Нема коментара:

Постави коментар