Странице

петак, 23. јануар 2015.

CARSKA ČOKOLADNA TORTA

Kada sam pronašla recept za ovu čokoladnu  tortu bio mi je interesantan naziv i to me je mamilo da je probam. Carska čokoladna torta baš zvuči ukusno. I nisam se prevarila, ukusna je i kremasta, skroz lagana. Već sam pisala da i nisam neki ljubitelj teških čokoladnih torti i uglavnom tražim proverene recepte. Ali ovo je definitivno jedna od laganijih verzija čoko užitka. Valjda zato što preko čoko fila ide sloj šlaga, milina za nepca :D. 

SASTOJCI :
Za koru :
5 jaja,
5o gr kakaa,
125 gr brašna,
125 gr šećera.
Za fil :
3 jaja,
1 pomorandža,
15o gr čokolade, 
15o gr margarina,
75 gr šećera,
75 gr šećera u prahu
2oo ml slatke pavlake. 

PRIPREMA :
Belanca mutiti mikserom postepeno dodavajući šećer. U sneg od belanaca dodati jedno po jedno žumance neprestano mešajući.
Na kraju umešajte brašno i kakao, varjačom ili šaptulom.
Pecite koru na 2oo C oko 2o minuta u kalupu od 26 cm.
Gotovu koru preseći po širini da se dobiju tri kore.
Po želji, da bi vam kore bile sočnije, možete preliti sa malo soka od narandže. 
Cela jaja umutiti sa šećerom i kuvati ih na pari. Kada se smesa zgusne dodati čokoladu i još malo kuvati. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. 
Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim filom od čokolade. 
Celu narandžu usitniti u blenderu i dodati filu.
Mešati da se sastojci lepo sjedine.
Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.
Filovati svaku koru filom, pa preko njega premažite sloj šlaga. 
Poslednju koru premažite filom i dekorišite rendanom čokoladom.
Ostatkom slatke pavlake premažite spoljne zidove torte. 
Pre služenja ohladite tortu par sati u frižideru.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNA TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар