Странице

среда, 28. јануар 2015.

GIBANICA BEZ KORA

Šta za večeru, večita dilema. Uveče, kada smo svi kod kuće, volimo da ručkamo nešto lepo i toplo uz čašu jogurta. Gibanica bez kora je pravi izbor. Njena priprema ne oduzima puno vremena a potrebne sastojke uglavnom imam u kući. Odličano je posluženje i kada vam dolaze gosti, jer gibanicu nema ko ne voli :). 
SASTOJCI :
2o kašika brašna brašna,
4 jaja,
4oog sira (sitnog ili feta sira),
2 čaše kiselog mleka (od 18o ml),
1 prašak za pecivo,
so po ukusu,
1oo ml ulja. 
PRIPREMA :
Jaja penasto umutiti pa dodati kiselo mleko i ulje. Mutiti bez prestanka. Posoliti po ukusu. 
Brašno pomešati sa praškom za pecivo pa dodati smesi sa jajima.
Varjačom ili špatulom umešati dok se ne razbiju mrvicu.
Na kraju dodati sir i sve lepo promešati. 
Zagrejati rernu na 2oo C i peći gibanicu bez kora oko 25~3o minuta.
Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZELJANICA BEZ KORA.

Нема коментара:

Постави коментар