недеља, 23. фебруар 2014.

ZELJANICA BEZ KORA

Kao što ste već primetili mi volimo zeleno povrće i često se nađe na našoj trpezi :). Kada nemam vremena da pravim pitu dobra zamena je ova pitica bez kora koja se umuti za par minuta. Koliko god da napravim sve se pojede u rekordnom roku. Dobro nam dođe i kao doručak i kao večera ali i kad nam dolazi društvo.
SASTOJCI :
4 jaja,
2 veze zelja,
3oo gr sira,
šolja ipo brašna,
1 prašak za pecivo,
15o ml ulja,
15o ml mleka,
2 kašičice soli
PRIPREMA :
Obarite zelje, pa ga ocedite i sitno iseckajte. Odvojite belanca od žumanaca. Čvrsto umutite belanca pa dodajte žumanca. Dodajte sir, mleko i ulje. Izmiksajte.

Dodajte zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo, zelje i so. Umešajte varjačom.
Podmažite pleh uljem i izlijte smesu pa pecite u zagrejanoj rerni oko 3o minuta na 2oo C.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na GIBANICA SA SIROM I ZELJEM.

1 коментар:

  1. Poštovana, možete li mi reći koja je to otprilike gramaža 2 veze zelja i može li se koristiti smrznuto zelje (u listu ili sjeckano)?

    Hvala puno.

    Srdačan pozdrav,

    Dženita

    ОдговориИзбриши