Странице

четвртак, 5. фебруар 2015.

ROLOVANE ŠNICLE IZ RERNE

Rolovane šnicle su uvek dobrodošle kod mene na trpezi. Njihova priprema nije teška a i ako ih pečete u rerni neće biti masne. Kalorične jesu, prznajem, ali ponekad se može sebi priuštiti ovakav gurmanski užitak :). Rolovane šnicle možete spremati sa piletinom, junetinom ili svinjskim šniclama. Ja sam se opredelila za svinjske šnicle jer sam ih imala u zamrzivaču :D. Kao prilog uz ovo divno jelo možete poslužiti pire krompir, pomfrit ili povrće. Ne peku se dugo pa ih možete spremati u bilo koje doba godine. Navedeni sastojci su za tri osobe, pa ako kod vas ima više članova napravite duplu meru.
SASTOJCI :
3oog šnicli (meso po želji),
oko 15og mesnate slanine,
15og pečenice ili šunke,
1oog trapista,
so po ukusu,
začini po želji.
PRIPREMA :
Na radnu površinu stavite  providnu foliju, preko stavite šniclu, pa opet preko foliju. Šnicle istanjite čekićem za meso. 
Posolite šnicle i začinite ih. Ja sam koristila slatki kari. 
Na sredinu stavite parče pečenice ili šunke, pa preko parče trapista.
Zavijte šniclu kao pismo. 
Na radnu površinu postavite po 2~3 lista tanko sečene slaninice, pa preko postavite uvijenu sniclu.
Nožem odvojite slaninu sa jedne strane, pa preklopite preko šnicle.
Isto uradite i sa druim delom slanine.
Urolane šnicle poređajte na pleh obložen pek papirom.
Zagrejte rernu na 2oo C i pecite rolovane šnicle dok ne porumene. 
Poslužite ih tople sa prilogom po želji.
Prijatno! 



Ne pripustite i ovaj recept! Klik na ZAPEČENA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA.

Нема коментара:

Постави коментар