Странице

уторак, 10. март 2015.

POSNE KROFNE

Krofne, meke, vazdušaste, slatke i mirisne, su omiljena narodska poslastica. S obzirom da je vreme posta recept za krofne stiže u pravo  vreme :). Možete ih filovati džemom ili ih samo posuti šećerom ili šećerom u prahu jer su i tako savršene. Kada nam dolaze gosti zadovoljstvo mi je da ih poslužim krofnama, jer nema ko ih ne voli. Ako i vi spadate u grupu obožavaoca zasucite rukave i obradujte svoje najmilije :D.
SASTOJCI :
25o ml vode,
1oo ml ulja,
5 kašika šećera,
1 vanilin šećer po želji,
narendana korica limuna ili narandže po želji,
oko 7oog brašna,
1 kockica kvasca (4og).

PRIPREMA :
U toplu vodu dodati jednu kašiku šećera i kockicu kvasca. Promešati i ostvaiti da nabubri.
Brašno prosejati i dodati preostali šećer, vanilin šećer, koricu limuna i ulje.
Ubaciti i vodu sa kvascem pa zamesiti testo. 
Testo prekriti krpom i ostaviti da odstoji oko 1h.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti ga oklagijom debljine oko 1 cm.
Čašom vaditi krofne i ostaviti ih još pola sata tako da bi se udvostručile.
Pržite krofne na vrelom ulju sa obe strane i pre šluženja ih pospite šećerom u prahu.
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na UŠTIPCI SA JABUKOM I CIMETOM.

Нема коментара:

Постави коментар