Странице

петак, 24. април 2015.

LOVAČKE ŠNICLE SA ŠAMPINJONIMA

Lovačke šnicle, ne znam zašto se tako se zovu ali znam da su neodoljivo ukusne. To je ona vrste jela rado viđena na trpezi. Ukusno, sočno mesance u sosu uz pire krompir je savršen ručak. Sama priprema nije teška, jedino što to meso (koje god da odaberete) mora malo duže da se krčka da bi bilo mekano i sočno. Svako ima neki svoj recept i način pripreme a ako vas zanima kako ih ja pripremam pogledajte recept za lovačke šnicle :).

SASTOJCI :
4~6 šnicli (junetina, svinjski file),
1 praziluk ili veza mladog luka (može i glavica crnog luka),
2~3 čena belog luka,
400g šampinjona,
1 kašika senfa,
2 kašike brašna,
3 pune čaše vode,
so,
biber,
ulje za prženje.

PRIPREMA :
Šnicle malo istanjiti čekićem za meso.
Ispržiti ih na ulju sa obe strane po par minuta.
Izvaditi šnicle i u tom tiganju ispržiti sitno seckan crni luk.
Dodati beli luk i senf.
Na kraju dodati seckane šampinjone i dinstati ih dok voda ne ispari.
Dodati dve kašike brašna i dobro promešati.
Naliti sa dve čaše vode i mešati dok se sve lepo ne sjedini.
Ubaciti šnicle i smanjiti temperaturu.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Možete dodati i lovorov list.
Postetpeno dodajte vodu (onu treću čašu) i mešajte.
Sos ne bi trebao da bude pregust ali ni previše redak.
Kuvajte lovačke šnicle oko sat vremena na srednjoj temepraturi. 
Poslužite ih uz pire krompir ili pirinač i salatu po želji.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU.

2 коментара:

  1. Malo mi je nejasan sos samo voda i brasno

    ОдговориИзбриши
  2. Sos cine i pecurke, a tu je i aroma od luka i zacina.

    Milice hvala za predlog, presla sam skroz na ovu verziju lovackih, 'dosadne' su one obicne. Najvise mi se dopada ukus sa bukovacama,a probala sam obicne i kraljevske sampinjone

    ОдговориИзбриши