Lovačke šnicle, ne znam zašto se tako se zovu ali znam da su neodoljivo ukusne. To je ona vrste jela rado viđena na trpezi. Ukusno, sočno mesance u sosu uz pire krompir je savršen ručak. Sama priprema nije teška, jedino što to meso (koje god da odaberete) mora malo duže da se krčka da bi bilo mekano i sočno. Svako ima neki svoj recept i način pripreme a ako vas zanima kako ih ja pripremam pogledajte recept za lovačke šnicle :).
SASTOJCI :
4~6 šnicli (junetina, svinjski file),
1 praziluk ili veza mladog luka (može i glavica crnog luka),
2~3 čena belog luka,
400g šampinjona,
1 kašika senfa,
2 kašike brašna,
3 pune čaše vode,
so,
biber,
ulje za prženje.
PRIPREMA :
Šnicle malo istanjiti čekićem za meso.
Ispržiti ih na ulju sa obe strane po par minuta.
Izvaditi šnicle i u tom tiganju ispržiti sitno seckan crni luk.
Dodati beli luk i senf.
Na kraju dodati seckane šampinjone i dinstati ih dok voda ne ispari.
Dodati dve kašike brašna i dobro promešati.
Naliti sa dve čaše vode i mešati dok se sve lepo ne sjedini.
Ubaciti šnicle i smanjiti temperaturu.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Možete dodati i lovorov list.
Postetpeno dodajte vodu (onu treću čašu) i mešajte.
Sos ne bi trebao da bude pregust ali ni previše redak.
Kuvajte lovačke šnicle oko sat vremena na srednjoj temepraturi.
Poslužite ih uz pire krompir ili pirinač i salatu po želji.
Malo mi je nejasan sos samo voda i brasno
ОдговориИзбришиSos cine i pecurke, a tu je i aroma od luka i zacina.
ОдговориИзбришиMilice hvala za predlog, presla sam skroz na ovu verziju lovackih, 'dosadne' su one obicne. Najvise mi se dopada ukus sa bukovacama,a probala sam obicne i kraljevske sampinjone