Странице

уторак, 9. јун 2015.

PLAZMA TORTA SA JAGODAMA

Plazma i jagode mirišu na dobitnu kombinaciju :). Odlično se slažu i zajedno daju savršen ukus. Torta od plazme i jagoda je kremasta, brzo i lako se sprema i ppogodna je i za svečane trenutke. Ja sam je spremala još pre dve nedelje u čast moje male karastkinje. Položila je za žuti pojas pa smo se počastili ovom ukusnom torticom. Nisam stigla ranije da je stavim na blog, imala sam šminkanja svaki dan. Sada se vraćam u normalu pa ću sa vama podeliti neke lepe recepte :). Ukoliko ste ljubitelj jagoda probajte ovu torticu dok ih još ima. Ako ste ipak za neku drugu varijatnu probajte sa malinama ili višnjama. U svakom slučaju, u svakoj kombinaciji je odlična.

SASTOJCI :
Za kore :
2 x 4 belanaca (ukupno 8),
2 x 200g šećera (ukupno 400g),
2 x po kašika sirćeta,
2 x kesica vanilin šećera,
2 x dve kašike mlevene plazme.
Za fil :
8 žumanaca,
100 ml mleka,
200g šećera,
150g margarina,
3 pune kašike gustina,
300g mlevenog plazma keksa,
2 vanilina šećera,
700~800g jagoda (više ili manje po želji i ukusu).
Šlag za dekoraciju.

PRIPREMA :
Četiri belanca penasto umutiti sa postepenim dodavanjem šećera i vanilinog šećera.
Dodati ravnu kašiku sirćera i lepo umutiti.
Na kraju umešati dve pune kašike mlevene plazme. 
Kalup od 28 cm obložiti pek papirom i peći koru na 150 C oko 25 minuta.
Postupak ponoviti sa preostalim sastojcima za drugu koru.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. 
Dodati mleko i gustin i lepo sve izmešati da se gustin rastopi. 
Kuvati fil na pari dok se lepo ne zgusne.
Ostaviti ga da se ohladi pa ga sjediniti sa margarinom.
Na kraju umešati mlevenu plazmu.
Filovati prvu koru sa četvrtinom fila od plazme.
Preko fila rasporediti iseckane jagode (pola pripremljene količine), pa preko jagode još jednu četvrtinu fila.
Staviti drugu koru i ponoviti postupak filovanja.
Na kraju tortu premažite šlagom i stavite u frižider na nekoliko sati da se hladi.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROZEN TORTA SA PLAZMA KEKSOM.

Нема коментара:

Постави коментар