Da li vam se desilo da ujutru nemate hleb za doručak? Meni jeste nebrojano puta. Ujutru nemam vremena da mesim, a i mrzi me, a i gladna sam pa ne mogu da dočekam da testo naraste, pa sam tražila nešto što će mi biti lako i brzo za pripremu. Ražane lepinje se izuzetno brzo spremaju a i zdrave su. Često ih spremim uveče za ujutru. Od ove količine imam hleba za dva, tri dana, za doručak. Recept sam pronašla na jednom blogu za hrono ishranu i rešila sam da ga probam. Od jedne lepinjice se pošteno naručkam a ukus je fantastičan. Čak i ako rešite da ih spremite ujutru nećete ih dugo čekati, za pola sata su na trpezi.
SASTOJCI :
300g ražanog brašna,
300 ml mlake vode,
2 kašike maslinovog ulja,
1 puna kašika sirovih semenki bundeve (golice),
1 puna kašika sirovih semenki suncokreta,
1 puna kašika lanenog semena,
1 kašičica soli,
pola kesice praška za pecivo.
Susam za posipanje.
PRIPREMA :
Ražano brašno pomešati sa semenkama i praškom za pecivo.
Posoliti i dodati malsinovo ulje.
Na kraju dodati mlaku vodu.
Sve lepo izmešati kašikom.
Uključiti rernu na 220 C.
Obložite pleh pek papirom.
Kašikom vadite testo na pleh i oblikujte lepinje. Ja stavim oko dve kašike za jednu lepinjicu.
Pospite lepinje susamom i nekim začinom po želji (origano, peršun itd).
Pecite ih oko pola sata.
Kada su gotove pre nego što navalite na njih zavijte ih u krpu da se malo prohlade.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар