четвртак, 23. јул 2015.

DOMAĆI SLADOLED OD MALINE

Tokom vrelih letnjih dana sladoled nam je najbolji prijatelj. Sladoled nam pomaže da prebrodimo uticaj visokih temperatura ali nam takođe priređuje nezaboravne trenutke. Zna se da je domaće najbolje, pa ja kad god mogu napravim domaći sladoled koji je neodoljivo ukusan. Ovog puta sam koristila maline, sveže, mada im vreme već prolazi pa vi možete kupiti i zamrznute (nema razlike). U vrelim letnjim danima svima prija dobro ohlađeni desert.  
SASTOJCI :
300g malina (svežih ili zamrznutih),
400g šećera,
5 jaja,
2 kesice šlaga,
200 ml gazirane vode.

PRIPREMA :
Od dva jajeta odvojiti belanca od žumanca. 
Dva žumanceta umutiti sa preostala tri jaja i 100g šećera.
Belanca penasto umutiti sa postepenim dodavanjem 200g šećera.
Polako dodavati i maline i mutiti.
Šlag umutiti sa kiselom vodom i ostatkom šećera.
Sve tri smese pažljivo sjediniti i izliti u kalupe za sladoled.
Hladiti nekoliko sati pre služenja.
NAPOMENA : Koristite proverena i obavezno sveža jaja.  
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na SLADOLED OD JAGODE.



Нема коментара:

Постави коментар