Странице

среда, 18. новембар 2015.

KINDER PINGVIN ŠNITE

Kinder pingvin, ne previše sladak, lagan, ukusan i blag sa aromom vanile i čokolade jedan je od omiljenih kolača kod mlađe populacije. Čak i stariji, koji nisu ljutelji slatkiša kažu da bi uvek mogli da se zaslade ovom divnoćom. Postoji nekoliko recepata koje sam isprobala, i možda je ovaj najzahtevniji mada ništa strašno, ali verujte mi upravo ovaj recept je i najbolji. Može se praviti u obliku kolača ili torte, za slave ili rođendane :). Nama se jako dopao, nadam se da će i vama :D. 
SASTOJCI :
Za kore :
10 jaja,
200g šećera,
2 vanilina šećera,
5 kašika griza,
5 kašika brašna,
5 kašika kakaa,
5 kašika meda,
prstohvat soli,
1 prašak za pecivo,
250 ml ulja,
50 ml mleka. 
Za fil :
700 ml slatke pavlake, 
50 ml mleka,
3 kašike meda,
1 kesica želatina,
malo arome vanile.
Za prvu glazuru :
120g čokolade,
70g margarina,
1 kašika vode,
2 kašike ulja.
Za drugu glazuru :
220g čokolade,
100g margarina,
1 kašika meda, 
3 kašike ulja,
1 kašika vode.

PRIPREMA :
Odvojiti 5 belanaca od žumanaca i umutiti belanca sa prstohvato soli u čvrst šne.
Ostalih 5 jaja umutiti sa 5 žumnaca, šećerom i vanilinim šećerom u lep krem. 
Dodati  u jaja griz, kakao i brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano špatulom umešati. 
Dodati mleko i ulje i na kraju med.
Sve lagano izmešati.
Dodati šne od belanaca i sjediniti sve.
U većoj četvrtastoj tepsiji ispeći dve iste kore u zagrejanoj rerni na 180 C.
Kore peći oko 15 minuta. 
Gornji sloj će biti mekši ali tako i treba da bude da se kore ne bi previše osušile. 
Kore prekriti kuhinjskim krpama i ostaviti ih da se ohlade. 
Za prvi čoko preliv sjediniti sve satojke i suvati ih na pri.
Ostaviti glazuru da se ohladi do sobne temperature. 
Želatin preliti sa 4 kašike vode, sačeti da nabubri pa otopiti na šporetu. 
Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag, dodati želatin, med, mleko i vanilu. 
Pola fila premazati preko jedne kore. 
Preko fila ravnomerno rasporediti prvu glazuru i ostaviti sve u frižider da se stegne.
Dok se kolač hladi pripremiti drugu glazuru na isti način kao i prvu.
Ostaviti da se malo prohladi. 
Kada se čokolada stegla na filu preko nje premazati ostatak fila. 
Preko fila odmah staviti drugu koru. 
Premazati glazurom i ostaviti da se kolač stegne preko noći. 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na TIRAMISU.



Нема коментара:

Постави коментар