Странице

среда, 18. новембар 2015.

ROZEN TORTA SA KARAMELOM

Rozen torte pravim često jer su izdašne, kremaste i brze. Ako je neko slavlje u pitanju od jednog pakovanja rozen kora može da se napravi baš velika torta a takođe za slavu može da se napravi i nekoliko vrsti kolača, kako posnih tako i mrsnih. Dakle, kombinacija je bezbroj. Ovog puta sam kombinovala rozen kore sa karamelom i zaista sam se oduševila ukusom i teksturom koja se topi u ustima. Rozen torte nisu teške za spremanje ali je bitno da se lepo premažu filom i da  odstoje bar preko noći da bi kore lepo upile krem. Sve ostalo je manje bitno. Fil možete praviti po želji i volji, ili jednostavno pratite ovaj recept ako volite divnu karamelu :D. 

SASTOJCI :
1 pakovanje rozen kora,
4 kesica pudinga od karamele,
100g karamela (mlečnih ili sa lešnikom),
10 kašika šećera,
1,5 litar mleka,
100g eurokrem bloka,
2 kašike gustina,
2 vanilina šećera,
125g maslaca ili margarina.
Za glazuru :
150g čokolade,
50g margarina,
1 kašika vode, 
2 kašika ulja.

PRIPREMA :
Od litre ipo mleka odvojite malo za puding. 
Ostatak stavite da se kuva sa šećerom i vanilinim šećerom.
Kada se mleko skuva dodajte rastopljen puding i kuvajte dok ne počne da se zgušnjava.
U vreo puding dodajte karamele i mešajte dok se lepo ne rastope. 
Na kraju dodajte izlomljenu eurokrem blok čokoladu.
Mešajte dok se i ona ne rastopi.  
Ostavite krem da se ohladi.
Mikserom sjedinite sa umućenim margarinom. 
Filujte kore dok se ceo fil ne potroši.
Na poslednju ravnomerno premažite glazuru.
Za glazuru sve sastojke sjedinite i skuvajte na pari.
Ostavite tortu u frižideru preko noći i tek sutradan je secite i poslužite.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI ČIZKEJK.

Нема коментара:

Постави коментар