Странице

среда, 25. новембар 2015.

TROUGLIĆI SA MESOM

Pite sa mesom, sirom, šampinjinima i drugim ukusnim punjenjem su neizostavni deo domaćinske trpeze. Ako se spremaju sa gtovim korama gotove su čas, a pravi su užitak za nepca. S ponosom krase i slavsku trpezu a gosti im se uvek obraduju. Dakle, sa pitama nema greške, svi ih vole i uživaju u njima. Trouglići sa mesom su super ukusne pitice, spolja hrskave a unutra sošne. Doručak, ručak ili večera, toplo ili hladno predjelo, pita sa mesom je rado viđen gost na trpezi :D. 
SASTOJCI :
500g kora za pite,
400g mlevenog mesa,
1 praziluk i glavica crnog luka,
1 čaša jogurta,
2 jajeta,
soli po ukusu,
biber po želji,
ulja po potrebi,
200ml kisele vode.

PRIPREMA :
Praziluk i crni luk sitno, baš sitno, iseckati i prodinstati.
Dodati mleveno meso i dinstati par minuta.
Posoliti po ukusu i dodati biber.
Ostaviti da se prohladi.
Odvojiti po dve kore za svaki trouglić. 
U prohlađeno meso dodati jaja i jogurt i sve lepo promešati.
 Kiselu vodu pomešati sa par kašika ulja (može oko 5~6 punih). 
Premazati donju koru mešavinoom vode i ulja, pa preko  nje staviti drugu koru. 
Raporedite deo fila po drugoj kori ali ne preterujte da ne kore pukle.
Presavijte kore na pola, pa na još pola da bi dobili traku od kore.
Dobijenu traku savijte od gornjeg ćoška prema unutrašnjem delu u trougao.
Zatim to ponovite i sa druge strane, kao cik cak.
Postupak ponavljate dok ne dobijete formu trougla. 
Kada ste utrošili sav materijal i kore prebacite trougliće u podmazan pleh.
Pitice možete premazati mešavinom vode i ulja ili razmućenim jajetom, posuti susamom po želji.
Pecite trougliće sa mesom u zagrejanoj rerni na 200 oko 30 minuta ili dok lepo ne porumene. 
Poslužite ih sa jogurtom, pavlakom ili paradajz salatom, tople ili hladne, i uživajte.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PITA SA ŠAMPINJONIMA I PRAZILUKOM


Нема коментара:

Постави коментар