Странице

уторак, 1. децембар 2015.

FINI ROLAT SA JABUKAMA

Jabuke i cimet mirišu na jesen i zimu. Rolat sa jabukama je jedan od omiljenih jesenjih kolača. Kad god ga spremam divno mi zamriše kuću i taj miris prosto mami. Lako se sprema, sočan je i osvežavajuć. Čak i moje mlađe dete, koje retko koji kolač proba (sudi dete po pakovanju), ovaj rolat obožava. Lep na oko sa još lepšim ukusom, rolat sa jabukama zauzima specijalno mesto na mojoj trpezi. 

SASTOJCI :
4~5 jabuka,
1 sok limuna,
1 korica limuna,
5 jaja,
5 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
5 kašika mlevenih oraha,
2 kašika brašna,
1 prašak za pecivo.
I još: 
1 kesica cimeta, 
1 vanilin šećer.

PRIPREMA :
Jabuke oljuštite, presecite ih na četvrtine, pa ih isecite na jednake šnite.
Sok od jednog isceđenog limuna prelijte preko jabuka da ne potamne.
Odvojite belanca od žumanca.
Penasto umutite belanca postepeno dodavajući šećer.
Dodajte žumanca i mikserom sjedinite.
Dodajte mlevene orahe, vanilin šećer  i izrendanu koricu limuna, pa promešajte sve špatulom ili varjačom.
Na kraju dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
U većem plehu, preko pek paprira, složite komadiće jabuka tako da se po malo međusobno preklapaju.
Pospite po jabukama vanilin šećer, pa cimet (ako volite).
Preko jabuke rasporedite smesu za koru.
Pecite rolat u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta (čačkalicom proverite).
Kada je gotov uvijte rolat tako da jabuke budu unutra.
Ostavite rolat da se malo prohladi pa ga zavijte u foliju i ostavite ga u frižider na nekoliko sati.
Pred posluženje rolat sa jabukama možete premazati šlagom i posuti rendanom čokoladom.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na SUVA PITA SA JABUKAMA.

Нема коментара:

Постави коментар