Странице

петак, 18. децембар 2015.

JAFFA KOLAČ

Ne znam nekog ko ne voli jaffa  keks. Omiljena je poslastica i deci i odraslima. Jaffa kolač je super kopija koja neodoljivo podseća na original. Spoj sočnog biskvita, osvežavajućeg krema i krckave čokolade ovaj kolač čine posebnim. Super je posluženje za svečane trunutke, odličan za popodnevno kafenisanje i savršen za  desert posle porodičnog ručka. Ako niste do sada obavezno probajte, obožavaćete ga! :)
SASTOJCI: 
Za kore
4 jaja,
24 kašike brašna,
24 kašike šećera,
24 kašike ulja,
24 kašike mleka,
2 kašike kakaa,
2 praška za pecivo,
2 vanilina šećera,
sok od pomorandže po porebi.
Za fil
2 veće zamrznute pomorandže,
500ml mleka,
2 pudinga od vanile,
200g šećera,
4 kašike džema od kajsije,
125g margarina.
Glazura
100g čokolade,
4 kašike ulja.

PRIPREMA: 
Umutit belanca sa postepenim dodavanjem šećera.
Dodati žumanca i dalje muteći.
Sipati ulje i mleko.
Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve lepo sjediniti varjačom ili špatulom.
Smesu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati kakao.
Peći obe kore u zagrejanoj rerni na 200c oko pola sata.
Kada se žuta kora ohladi izmrviti je.
Braon koru preliti sa ceđenim sokom od pomorandže.
Zaleđene pomorandže izrendati i ostaviti sa strane.
Sa malo mleka razmutiti puding, ostatak staviti da se skuva.
Ukuvati puding u vrelom mleku sa šećerom.
Ostaviti da se ohladi pa ga sjediniti sa umućenim margarinom.
U puding dodati džem od kajsije, rendanu pomorandžu i izmrvljenu koru pa sve lepo sjediniti. 
Preko braon kore rasporediti fil a preko fila preliti glazuru od otopljene čokolade i ulja.
Ostaviti kolač da se ohladi pa poslužiti.
Prijatno!  


Ne propustite i ovaj recept! KLIK NA KOLAČ VOĆNI UŽITAK.

3 коментара: