Странице

петак, 11. децембар 2015.

SOČNA PITA SA SIROM

Pita sa sirom savršena večera ili posluženje kada vam dolaze gosti. Toplo ili hladno predjelo, svakako je rado viđen gost na trpezi. Verujem da i vi volite sočnu pitu sa sirom i da uživate u njenom divnom ukusu. Za ovu pitu je potrebno malo vremena, mada ja predlažem da ako znate i imate vremena da sami razvlačite kore to i uradite. To je onda prava domaća pita sa sirom
SASTOJCI: 
500g kora za pitu,
parče starog sira (oko 300~400g),
10 jaja,
1 čaša mleka,
1 čaša kajmaka, 
10 kašika griza,
1 prašak za pecivo,
soli po potrebi,
pola čaše ulja.

Za preliv:
čaša mleka,
čaša kisele pavlake,
malo soli.

PRIPREMA: 
Razdvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti, belanca se dodaju na kraju u fil.
U umućena žumanca dodati sir i posoliti po ukusu. 
Dodati kajmak, ulje i mleko i umutiti.
Zatim dodati griz pomešan sa praškom za pecivo.
Na kraju umešati belanca.

U pleh od rerne ređati dve po malo nauljene kore, pa fil, i tako dok se sav materjal ne utroši. 
Pitu sa sirom izbockati viljuškom i peći na 200C dok lepo ne porumeni. 
Vrelo mleko pomešati sa kiselom pavlakom i kajmakom i preliti preko pite.
Poslužiti kad se malo prohladi.
Prijatno! 




Ne propustite i ovaj recept! Klik na GIBANICA MAFINI.

Нема коментара:

Постави коментар