Pita sa sirom savršena večera ili posluženje kada vam dolaze gosti. Toplo ili hladno predjelo, svakako je rado viđen gost na trpezi. Verujem da i vi volite sočnu pitu sa sirom i da uživate u njenom divnom ukusu. Za ovu pitu je potrebno malo vremena, mada ja predlažem da ako znate i imate vremena da sami razvlačite kore to i uradite. To je onda prava domaća pita sa sirom!
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
parče starog sira (oko 300~400g),
10 jaja,
1 čaša mleka,
1 čaša kajmaka,
10 kašika griza,
1 prašak za pecivo,
soli po potrebi,
pola čaše ulja.
Za preliv:
čaša mleka,
čaša kisele pavlake,
malo soli.
PRIPREMA:
Razdvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti, belanca se dodaju na kraju u fil.
U umućena žumanca dodati sir i posoliti po ukusu.
Dodati kajmak, ulje i mleko i umutiti.
Zatim dodati griz pomešan sa praškom za pecivo.
Na kraju umešati belanca.
Zatim dodati griz pomešan sa praškom za pecivo.
Na kraju umešati belanca.
U pleh od rerne ređati dve po malo nauljene kore, pa fil, i tako dok se sav materjal ne utroši.
Pitu sa sirom izbockati viljuškom i peći na 200C dok lepo ne porumeni.
Vrelo mleko pomešati sa kiselom pavlakom i kajmakom i preliti preko pite.
Poslužiti kad se malo prohladi.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар