Странице

субота, 5. децембар 2015.

MUSAKA OD PRAZILUKA

Pre neki dan sam bila kod drugarice na kafi i kako to obično biva pričale smo o kuvanju. Svaka mama ima taj problem, prosto ne znaš šta da kuvaš. Kuća joj je interesantno mirisala, a taj miris se širio iz rerne. Upitah je šta je danas kuvala i ona mi reče musaku od praziluka. Već sam mogla da zamislim taj divni ukus praziluka i mesa i naravo da sam već sutradan i ja sprmemila za svoje ukućane. Divna je, kao što sam i pretpostavila. Sprema se brzo i lako i baš je izdašna. Ako ne znate šta za ručak, evo ideje :D.
SASTOJCI ;
oko 700~800g praziluka,
500g mesa,
1 veća glavica luka,
so po ukusu,
250 ml soka od paradajza, 
začin po želji (bosiljak, origano...).
Za preliv: 
1 čaša pavlake, 
100g trapista.

PRIPREMA :
Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja.
Dodati sok od paradajaza i dinstati još par minuta.
Na kraju dodati mleveno meso i dinatst sve zajedno još 15 minuta.
Za to vreme pripremiti praziluk.
U dubljoj šerpi zagrejati vodu do ključanja.
Praziluk iseći na kolutiće i staviti u kipuću vodu.
Kuvati praziluk oko 5 minuta pa ga procediti.
Na dno vatrostalne posude poređati red praziluika, pa red mesa, pa opet praziluk i tako dok se sav materijal ne utroši.
Premazati musaku pavlakom i izrendati kačkavalj.
Zapeći musaku na 200 C oko 20 minuta.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROLAT OD MLEVENOG MESA SA JAJIMA.

Нема коментара:

Постави коментар