Milka torta je omiljena među mališanima ali i među starijom populacijom. Ova verzija Milka torte je brza, kremasta, sočna i ne peče se. Interesantno izgleda, savršenog je ukusa i pogodna je i za svečane prilike. Toliko se brzo i jednostavno sprema a tako je ukusna. Po meni ova torta nema manu! :) Probajte je pa mi javite da li vam se dopada kao nama :D.
PRIPREMA:
Od litre ipo mleka odvojite čašu a ostatak stavite da se kuva sa pripremljenim šećerom.
Pomešajte prah za puding sa odvojenim mlekom i zakuvajte ga u vrelom mleku.
Sklonite sa šporeta i ostavite ga da se prohladi prekrivenog prijanjajućom folijom.
Kada se puding ohladio sjedinite ga sa puterom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Podelite puding na tri dela.
U prvi dodajte mleveni plazma keks i taj deo rasporedite na dno kalupa kao koru.
U drugi deo dadajte rastopljenu na pari mlečnu čokoladu, a u treći dodajte rastopljenu belu Milka čokoladu.
Sjednite čokolade sa filovima mikserom.
Preko kore od plazma keksa ređajte kašiku belog, zatim kašiku tamnog fila i tako u krug dok se filovi ne potroše.
Ostavite tortu u frižideru preko noći da odstoji pa je dekorišite šlagom od čokolade.
Poslužite ovu divnu tortu svojim dragim osobama :)
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO:
Koja dimenzija kalupa je u pitanju? :-)
ОдговориИзбришиU pitanju je kalup od 26cm :)
Избриши