Странице

понедељак, 9. мај 2016.

MUSAKA SA KUVANIM JAJIMA

Musaka sa kuvanim jajima je extra ukusno jelo. Razlikuje se od ostalih musaki zbog specifičnosti sastojaka, al se u principu isto sprema kao i klasična. O ovom ukusnom jelu nemam šta posebno da kažem osim da bi trebalo da je probate :). 
SASTOJCI;
9 kuvanih jaja,
500g mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,

1 kašika brašna,
1 jaje,
so, vegeta, biber po ukusu,
200ml mleka,
100g trapista.
PRIPREMA:
Tvrdo kuvana jaja preseći na pola po dužini, pa polovine poslagati na dno nauljene vatrostalne posude.
Luk sitno iseckati, prodinstati ga na malo ulja, pa mu dodati meso i još malo dinastati.
Posoliti, dodati začine po želji, pa umešati jaje.

Smesu sa mesom rasporediti preko kuvanih jaja.
Na tri kašike ulja upržiti kašiku brašna. Naliti mlekom, pa kuvati dok se ne zgusne.
Tom smesom preliti musaku, posuti izrendani trapist i peći je na 200C dok lepo ne porumeni.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZAPEČENE MAKARONE SA JOGURTOM.

Нема коментара:

Постави коментар