Странице

понедељак, 9. мај 2016.

RUM KASATO

Čokolada i rum, nedoljivo slasna kombinacija u desertu koji svojim ukusom i mirisom podseća na original Rum kasato. Štanglice sa specifičnim ukusom ruma se brzo i jednostavno spremaju. Ovaj rum kasato u sebi ima jedan neobičan sastojak ali ne brinite, savršeno je sladak i ukusan desert. Kada sam ga prvi put spremala bila sam skeptična, ali kada smo ga probali bili smo u najmanju ruku oduševljeni. Ako ste ljubitelj ove poslastice zavrnite rukave i odmas se bacite na posao, vaša nepca će vam biti zahvalna :). 
SASTOJCI: 
300g krompira,
300g mlevenog keksa,
200g čokolade,
200g šećera u prahu,

140g putera,
2 kašike ruma,
1 kašika kakaa,
1 kašika ulja.
PRIPREMA:
Krompir skuvajte u ljusci.
Ocedite ga, oljuštite i ispasirajte odmah.
Dodajte mu 100g čokolade i 100g putera koji treba da se istope od toplote krompira.

Sve sastojke lepo sjedinite, dodajte keks, šećer u prahu, kakao i rum. 
Od napravljene smese formirajte pravouganik debljine po želji. 
Ako volite tanje onda neka vam praougaonik bude duži a tanji, ili obrnuto kraći a deblji.
Stavite smesu u frižider da se ohladi.
Napravite glazuru od 100g čokolade,40g putera i jednom kašikom ulja.
Isecite od kore koja se hladila štanglice i umačite ih u glazuru ili ih jednostavno prelijte.
Ostavite ih da se ohlade i da se glazura stegne pa ih poslužite.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PIJANE BOMBICE.

Нема коментара:

Постави коментар