Странице

недеља, 19. јун 2016.

SLADOLED TORTA

Sladoled torta, omiljena letnja poslastica. Brzo i lako se sprema, lagana je i osvežavajuća, ma prosto neodoljiva. Od kada sam je spremila prvi put, pre jedno mesec dana, još nekoliko  putanje gostovala kod mene na trpezi. Znam, nisam bila baš ažurna, ali nemojte mi zameriti. Imam punooo posla oko šminkanja, familiju iz Amerike u gostima, završetak male školice. Aliii, to što me nije bilo na blogu ne znači da nisam bila i vredna i kuvala skoro svakodnevno. Neke recepte sam spremala ponovo i o njima vas neću daviti, sve sam već stavila na blog. Ai zato ima novih interesantnih koji čekaju da ugledaju svetlost dana :D. Jedva čekam da sve to podelim sa vama. A sada da se vratim na sladoled tortu, dakle pravo uživanje za nepca koje osvežava :)
SASTOJCI:
Za koru:
300g mlevenog keksa,
100g čokolade,
50 ml slatke pavlake,
50g margarina,
1 vanilin šećer,
50g šećera,
kašičica cimeta.
Vanil krem :


200g krem sira,
200 ml slatke pavlake,
50g šećera,
1 vanilin šećer,
1 kesica želatina.
Čoko krem:
200g krem sira,
200ml slatke pavlake,
50g šećera,
1 vanilin šećer,
200g čokolade,
1 kesica želatina.
PRIPREMA :
Čokoladu, margarin, vanilin šećer i slatku pavlaku staviti u šerpicu na ringlu da se rastopi. 
Na pola kuvanja dodati šećer. 
Kad se rastopi dodati mleveni keks i cimet.
Staviti koru u kalup od 26 cm i ostaviti i frižider da se hladi. 
Za to vreme pripremiti filove. 
Nije bitno koji je ćete prvo staviti, proizvoljno je.

Spremaju se isto sem što se u čokoladni doda topljena čokolada za kuvanje. 
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. 
Dodati krem sir i mutiti dok se lepo ne sjedini. 
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da odstoji i da se stegne pa ga na ringli rastopiti i ubaciti u fil i opet sjediniti mikserom. 
To je vanil krem. 
Čokoladni se pravi po istom postupku samo se posle krem sira doda rastopljena čokolada pa želatin. 
Premazati jedan fil preko drugog.
 Izravnati odzgo i staviti u frižider da se hladi. 
Dekorisati rendanom čokoladom.
Skinuti kalup kada se torta ohladi i stegne i poslužiti dragim ljudima :). 
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na KREM TORTA SA ČOKO BANANICAMA.

Нема коментара:

Постави коментар