Странице

недеља, 19. јун 2016.

SOČNA ZALIVENA PITA SA VIŠNJAMA

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Osvežavajući je i sočni desert, a brzo i lako se priprema. Ova verzija pite sa višnjama je sočna i slasna, ma topi se u ustima. Slična je kao baklava samo što je voćna. S obzirom da je sezna višanja u punom jeku predlažem vam da probate ovo zadovoljstvo za nepca! :D 

SASTOJCI :
Odnosi se na čašu od jogurta!
500g kora za pitu,
4 jaja,
1 čaša šećera,
1 šaša ulja,
1 šaša jogurta, 
1 šaša pšeničnog griza,

2 vanilina šećera,
1 prašak za pecivo,
800~900g višanja.
Preliv:
4 šaše vode,
2 čaše šećera,
1 vanilin šećer.

PRIPREMA: 
Jaja penasto umutite sa šećerom, zatim dodajte jogut, ulje, vanilin šećer i griz pomešan sa praškom za pecivo. Sve mutite još malo dok se smesa lepo ne sjedini. 
Višnje očistite od koštica i ocedite ih.
Odvojite 6x3 kora. Dakle, 6 gomilica po tri kore.
Na prvu od tri pripremljene kore premažite 4~5 kašika fila.
preko stavite drugu koru i ponovite postupak.
Kada stavite treću ne premazujete je već rasporedite višnje na jedan kraj. Dakle ne po celoj kori već samo gusto na kraj. 
Uvijte rolat i složite u pleh. 
Postupak ponovite sa preostalim korama i višnjama. 
Pre pečenja pitu poprskajte sa malo ulja.

Pecite je u zagrejanoj rerni na 180c oko 20 minuta (ali vreme pečenja zavisi od vaše rerne). 
Kada je pita ispečena isecite je na parčice, ohladite i prelijte vrućim sirupom.
Dok se pita peče vi napravite sirup i to tako što sve sastojke kuvate desetak minuta. 
Pitu sa višnjama poslužite hladnu.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA.

4 коментара:

  1. Svi recepti su za 10.Veliki pozdrav Milice I hvala za divne recepte koje dijelis sa nama.💜

    ОдговориИзбриши
  2. Svi recepti su za 10.Veliki pozdrav Milice I hvala za divne recepte koje dijelis sa nama.💜

    ОдговориИзбриши
  3. Pravila sam ovu pitu i presavrsena je. Hvala na receptu.

    ОдговориИзбриши