Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Osvežavajući je i sočni desert, a brzo i lako se priprema. Ova verzija pite sa višnjama je sočna i slasna, ma topi se u ustima. Slična je kao baklava samo što je voćna. S obzirom da je sezna višanja u punom jeku predlažem vam da probate ovo zadovoljstvo za nepca! :D
SASTOJCI :
Odnosi se na čašu od jogurta!
500g kora za pitu,
4 jaja,
1 čaša šećera,
1 šaša ulja,
1 šaša jogurta,
1 šaša pšeničnog griza,
2 vanilina šećera,
1 prašak za pecivo,
800~900g višanja.
Preliv:
4 šaše vode,
2 čaše šećera,
1 vanilin šećer.
PRIPREMA:
Jaja penasto umutite sa šećerom, zatim dodajte jogut, ulje, vanilin šećer i griz pomešan sa praškom za pecivo. Sve mutite još malo dok se smesa lepo ne sjedini.
Višnje očistite od koštica i ocedite ih.
Odvojite 6x3 kora. Dakle, 6 gomilica po tri kore.
Na prvu od tri pripremljene kore premažite 4~5 kašika fila.
preko stavite drugu koru i ponovite postupak.
Kada stavite treću ne premazujete je već rasporedite višnje na jedan kraj. Dakle ne po celoj kori već samo gusto na kraj.
Uvijte rolat i složite u pleh.
Postupak ponovite sa preostalim korama i višnjama.
Pre pečenja pitu poprskajte sa malo ulja.
Pecite je u zagrejanoj rerni na 180c oko 20 minuta (ali vreme pečenja zavisi od vaše rerne).
Kada je pita ispečena isecite je na parčice, ohladite i prelijte vrućim sirupom.
Dok se pita peče vi napravite sirup i to tako što sve sastojke kuvate desetak minuta.
Pitu sa višnjama poslužite hladnu.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA.
Svi recepti su za 10.Veliki pozdrav Milice I hvala za divne recepte koje dijelis sa nama.💜
ОдговориИзбришиHvala draga Majo. Pozdrav <3
ИзбришиSvi recepti su za 10.Veliki pozdrav Milice I hvala za divne recepte koje dijelis sa nama.💜
ОдговориИзбришиPravila sam ovu pitu i presavrsena je. Hvala na receptu.
ОдговориИзбриши