Странице

петак, 22. јул 2016.

ČOKOLADNI KOLAČ


Čokoladni kolači su raj za sladokusce. Ja uživam u njihovom ukusu uglavnom zimi, ali ovaj kolač rado spremam i ručkam i u letnjem periodu. Toliko je sočan i lep da mu ne mogu odoleti a kada se lepo ohladi čak i osvežava. Ako vam se prijelo nešto slatko bacite se na posao, nećete se pokajati!
SASTOJCI: 
Za koru:
4 jaja,
100g šećera,
4 kašike brašna,
150g čokolade za kuvanje,
pola praška za pecivo,
200g putera.
preliv za koru:
100ml mleka,
3 kašike ruma ili čoko likera.

Za fil:
500ml slatke pavlake,
300g čokolade,
50g putera.

PRIPREMA:
Jaja umutiti penasto dodavajući šećer.
Dodati brašn u koje je umešan prašak za pecivo. 
Puter i čokoladu otopiti i umešati u smesu kada se malo prohladi.
Koru peći na 180C oko 30 minuta.
Kada se ispeče preliti je mlekom u koje ste umešali rum.
Ostaviti koru da se ohladi.

Slatku pavlaku zagrejte i nju dodajte puter i čokoladu.
Mešajte dok se ne rastope. 
Prelijte fil preko kore i stavite u frižider preko noći da se lepo ohladi i stegne. 
Isecite čokoladni kolač na kocke i poslužite.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na CRNAC BEZ JAJA. 






Нема коментара:

Постави коментар