Странице

уторак, 13. септембар 2016.

ROL BAKLAVA



Baklava, orijentalni desert koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svako ima neki svoj način spremanja, ali kako god da je spremite to ne utiče na onaj prepoznatljivi ukus. Jednostavno, baklava je baklava u kom god obliku bila :). Mi je volimo svakako ali nam je upravo ova, rol baklava omiljena. Nadam se da ćete je probati jer zaista vredi :).


PRIPREMA:
Pre nego što se uputite i ovu avanturu potrebno je da nabavite baš tanku dugačku oklagiju ili veeeeliiikuuu varjaču, a videćete i zašto :D.
Pomešajte orahe, šećer, suvo grožđe i čokoladu. 
Ako ne volite suvo grožđe ono nije neophodno, kao i čokolada...
Puter rastopite.
Prvu koru premažite u tankom sloju rastopljenim puterom, zatim stavite preko nje drugu koru i takođe je premažite puterom.
Na drugu koru rasporedite nekoliko kašika fila.
Na početak kore, sa duže strane, stavite dršku varjače ili okalgije i zavijajte kore oko drške tako da drška bude zamotana u rolnu od kora.
Sa obe strane povlačite tj gužvajte koru prema unutra.
Dakle, povlačite od spolja ka unutra tako da se naprave borice.

Pažljivo skinite tako izboranu rolnicu i složite je u pleh.
Pstupak ponavljajte dok ne utrošite sve kore i fil.
Premažite rolate rastopljenim puterom i pecite ih na 180C dok lepo ne porumene.
Dok se baklava peče  skuvajte preliv.
U šerpu sa vodom dodajte vanilin šećer, šećer, na koluve iskeckanu naradžu i limun.
Kada počne da vri kuvajte još deset minuta.
Sklonite preliv sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Ohladite i baklavu i isecite.
Prelijte hladan preliv preko hladne baklave i stavite u frižider da se lepo ohladi i upije preliv.
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO.


Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na KOKOS ROL BAKLAVA.

Нема коментара:

Постави коментар