Странице

петак, 21. октобар 2016.

ROLAT OD MLEVENOG MESA SA PEČENICOM I SIROM


Svi volimo đakonije od mlevenog mesa, a kod mene u kući su čest gost na trpezi. Izgledaju svečano, ukusni su, mogu se filovati sa omiljenim sastojcima a majbolje od svega je što se brzo spremaju. Posle uskrsa je običaj da spremim rolat sa jajima, ali inače često menjam sadržaj punjenja. Na taj način istražujemo ukuse i svaki put ručkamo nešto drugačije. Nadam se da će vam se dopasti :).
SASTOJCI:
600g mlevenog mesa,
1 jaje, 
2 kašike prezli,
začini po želji (vegeta, biber, origano, bosiljak...),
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
so po potrebi,

100g pečenice ili šunke,
100g trapista, edamera ili mocarele.

PRIPREMA:
Crni i beli luk sitno, sitno iseckati i dodati ih u činiju sa mlevenim mesom.
Tu dodati začin po želji, so, prezle i jaje.
Umesiti testo koje se ne lepi za prste.
Na pravougaonik od folije premazati ulje pa prebaciti meso.
Izravnati i oklagijom napraviti formu pravougaonika ali da bude manja od folije.

Na sredinu poređati pečeni, pa preko nje izrendan sir.
Pomoću folije urolati. 
Prekriti rolat folijiom i peći ga sa sve folijom u zagrejanoj rerni na 200C oko pola sata.
Skinuti foliju i zapeći još desetak minuta.
Poslužiti kao toplo glavno jelo uz krompir, brokoli, prokelj, rižoto ili salatu ili kao hladno predjelo.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROLAT OD MLEVENOG MESA SA JAJIMA.

Нема коментара:

Постави коментар