Странице

уторак, 11. октобар 2016.

TROUGLIĆI SA SIROM


Volimo sve vrste pita, ali da se ja pitam uvek bi na našoj trpezi, pored pite sa mesom za ostatak posade, bila i neka sirnica. Već zamišljam, pita sa sirom na milion načina. Iako su sastojci skoro isti, pite se ipak razlikuju, kako po obliku tako i po ukusu. Kako, pojma nemam. Samo znam da su mi se svidele pite sa sirom koje sam probala do sada :D. Ova verzija mi je posebno draga. Trouglići sa sirom, spolja hrskavi a unutra sočni, šta ćeš više (sem eventualno čaše jogurta hihi). 
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
400g sitnog sira ili pola fete pola sitnog,
2 jaja,
1 kisela pavlaka (180ml),
50ml mleka,
50ml vode,

50 ml ulja,
so po ukusu.

PRIPREMA:
Poešati sir i pavlaku.
U tu posudu dodati jedno jaje i 50ml ulja.
Posoliti po potrebi (ako je sir slan i ne morate).
U drugoj posudi umutiti drugo jaje pa tu dodati mleko, vodu i malo ulja.
Preko prve kore staviti drugu i nju prezati mešavinom jajeta i mleka.
Preko staviti treću koru i nju premazati takođe.
Presaviti te kore na pola.
Na trećinu kore bogato premazati fil od sira.
Krenite da zavijate kore od spolja ka unutra da dobijete formu trougla na kraju.

Ako vam nije jasno pogedajte fotografiju.
Poslagati trougliće u podmazan pleh, premazati ih smesom od mleka i jaja i peći ih u zagrejanoj rerni na 200C dok lepo ne porumene.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BELE LAZANJE.



Нема коментара:

Постави коментар