Странице

четвртак, 22. децембар 2016.

KOKOSOV ORAH



Kolač kokosov orah svojim izgledom ponosno krasi svaku svečanu trpezu  a svojim osvaja već pri prvom zalogaju. Jedan je od omiljenih kolača a nije ni težak ni zahtevan za pripremu. Gotov je za čas što mu je još jedan plus, ali najveći plus je spoj ukusa koji se savršeno slažu. Smokva i orah ušuškani u dva divna fila sa notom koja podseća na rafaelo. Kolač kokosov orah je užitak za sva čula :).

SASTOJCI;
Za beli deo:
150g šećera,
125g margarina,
125g mleka u prahu,
100g kokosa,
100ml vode.
Za tamni deo:
250g mlevenog keksa,
150g šećera,
125g margarina,
100ml vode,
3 kašike kakaa.

I još:
10 smokvi,
10 celih oraha,
100g kokosa za dekoraciju.

PRIPREMA:
Prvo spremiti beli deo.
U šerpicu staviti vodu i šećer i kada provri dodati maragarin pa kada se rastopi dodati kokos i mleko u prahu.
Mikserom sve lepo sjediniti pa ostaviti da se ohladi.
Za tamni deo staviti vodu i šećer da se kuvaju.
Kada provri dodati keks i kakao i vrajačom lepo sjediniti.
Smokve potopiti u mlaku vodu na nekoliko minuta. 
Ocediti ih pa ih napuniti orasima.

Preko smokvi rasporedite tamni deo i formirajte kuglicu (od tamnog i belog dela izdvojite po deset kuglica pa ih rastanjite da bi vam sve bile iste i da bi vam bilo lakše da obložite smokve).
Stavite kuglice malo u frižider da se tamni deo stegne.
Tamni deo obložite belim filom pa kuglice uvaljajte u kokos.
Ostavite ih u frižideru oko 2 sata pa ih isecite vrlo oštrim nožem ili skalpelom na 4 ili više kriškica.
Poslužite ih kao slavski desert uz druge kolače ili uz kaficu dragim ljudima.
Pogledajte i VIDEO SNIMAK:

Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na RAFAELO GNEZDA SA NUTELOM.

Нема коментара:

Постави коментар