Странице

четвртак, 22. децембар 2016.

POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I AJVAROM


Fantastična pita, bogatog ukusa, pogodna je za sve prilike. Možete je spremiti kao slavsko predjelo, ali će super proći i kao doručak ili večera. Ovo je posna pita ali vi ako ne postite možete dodati sir po želji. Mada ni ovaj biljni nije loš, šta više pita je ukusna i rado je viđena na trpezi. Ako do sada niste probali toplo preporučujem. 
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
oko pola tegle ajvara,

500g šampinjona,
100ml  vode,
100ml ulja,
so po ukusu,
1 tanji praziluk.

PRIPREMA:
Iseckan praziluk prodinstati nekoliko minuta sa malo ulja i vode(trećinu od 100ml i vode i ulja).
Dodati iseckane šampinjone i njih dinstati dok voda ne ispari.
Ostatak vode i ulja pomešati i sa tim premazivati kore.
Odvojiti tri kore a ako su kore tanje možete i četiri.
Ako ove pite pravite kao predjelo možete kore podeliti na dva dela i napraviti deblje rolate.

Prve dve premazati u tankom sloju mešavinom vode i ulja pa preko staviti treću i nju premazati ajvarom.
Ako to radite sa četiri kore sve je isto, uvek poslednju mažete ajavarom i filujete.
Na jedan kraj bogato rasporediti fil od šampinjona pa urolati kore pazeći da fil ne iscuri.
Postupak ponoviti dok ne utrošite sve kore i fil.
Premažite rolate uljem pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 30min ili dok ne porumene.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA ŠPANSKA PITA.






Нема коментара:

Постави коментар