Странице

четвртак, 15. децембар 2016.

POSNA TORTA SA PLAZMOM I VOĆEM


Da posne torte mogu biti ukusne, kremaste i slasne, dokazuje ova divnoća. Pored svih ovih vrlina najveća joj je to što se baš brzo sprema. Pored toga, ovu tortu možete spremati sa omiljenim sastojcima. Dakle, ako vam se ne sviđa moj izbor vi stavite šta volite. Šta god da odaberete nećete pogrešiti :). 
SASTOJCI:
600g krem šlaga od vanile,
600ml hladne kisele vode,
300g mlevene posne plazme,

250g kesten pirea,
2~3 kašike ruma po želji,
300g voća po želji (maline, višnje, šumsko voće).

PRIPREMA:
Umutite šlag sa hladnom kiselom vodom.
Podelite ga na tri dela.

U prvi deo umešajte mlevenu posnu plazmu.
To će biti odloga za tortu.
Raporedite je u kalupu od 26cm.
U drugi deo dodajte omekšali kesten pire i mikserom sjedinite.
U deo sa kesten pireom možete dodati 2~3 kašike ruma ako volite.
Taj fil premažite preko dela sa plazmom.
U treći deo umešajte voće. 
Možete dodati sezonsko sveže voće ili ako koristite zamrznuto odledite ga i ocedite pre stavljanja u fil.
Ako ipak ne biste voće u taj treći deo možete dodati rendanu čokoladu ili ako ne postite eurokrem :).
Ostavite tortu preko noći da se ohladi i stegne, skinite kalup pa je poslužite.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNA POSNA TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар