Странице

среда, 7. децембар 2016.

POSNE KIFLICE


Kako je vreme posta tako ja rado sa vama delim ukusne posne recepte. Na red su došle meke posne kiflice. Bez mleka i jaja ali ipak super ukusne, mogu se poslužiti i kao predjelo i kao doručak ili večera. Ja ih često spremam i uz ručak, uglavnom onim danima kada u frižideru nemam jaja ili mleka i mrzi da idem do radnje. Ako postite ili se nađete u istoj situaciji kao ja probajte ih, sigurna sam da će vam se svideti :). 
SASTOJCI:
600g brašna,
250ml kisele vode,
100ml mlake vode,
100ml ulja,

100g margarina,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
pola kockice kvasca (20g).

PRIPREMA:
U posudi u kojoj ćete mesiti izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera, kašiku brašna i mlaku vodu.
Sve promešajte i ostavite da odstoji dok se kvasac fermentiše.
Tu dodajte brašno, kiselu vodu (mlaku, dakle malo je zagrejte), so i ulje.
Zamesite glatko testo.
Ako vam je testo retko dodajte još brašna po potrebi, ako je tvrdo dodajte još malo vode.
Premažite testo uljem i ostavite ga na toplom da naraste, oko 30 minuta.

Podelite testo na loptice veličine breskve.
Svaku razvaljajte oklagijom u oblik pravougaonika.
Premažite ih sa malo omekšalog margarina.
Zasecite ih sa jedne strane na nekoliko mesta tako da ne isečete do kraja.
Uvijte kifle tako što ćete početi sa one strane koja nije isečena.
Na vrhu treba da bude isečena strana (kao na slici).
Premažite ih uljem, pospite krupnom solju po želji i pecite u nauljenom plehu u zagrejanoj rerni na 200C dok ne porumene.
Čim se ispeku odmah ih premažite sa još malo ulja da bi dobile lep sjaj.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNE MEKIKE.


Нема коментара:

Постави коментар