Pita sa pirinčem i prazilukom je ukusno posno posluženje. Može biti doručak, večera ili slavsko predjelo. Super se slaže i uz salatice a i uz ribu. Nije teška za spremanje a ni za stomak. Ove rolnice će vas osvojiti na prvom zalogaju :).
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
4 veća praziluka,
1 šolja za čaj pirinča,
čaša ulja,
čaša kisele vode,
so ili začin,
biber...
PRIPREMA:
Pirinač obariti i ocediti od viška vode.
Praziluk iscekati i prodinstati na malo ulja.
Sjediniti propržen praziluk i skuvan pirinač.
Posoliti, pobiberiti po želji i ukusu.
Kiselu vodu i ulje sjediniti.
Kore iseći na pola tako da dobijete dve gomile.
Dakle, kore treba da budu duplo manje.
Prvu koru premazati mešavinom ulja i kisele vode.
Preko nje staviti drugu koju takođe treba premazati.
Staviti treću koru, takođe je premazati i rasporediti dve kašike fila.
Urolati pitu tako da i stranice budu unutra (kao sarmu).
Ponoviti postupak sa svim korama i filom.
Na podmazan pleh poređati rolnice, premazati ih ostatakom ulja sa kiselom vodom i peći ih u zagrejanoj rerni na 200C dok lepo ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар