Странице

понедељак, 27. март 2017.

FAŠIRANE ŠNICLE U SOSU


Faširane šnicle, sa sosom ili bez, uz pire ili pomfrit, uz salatu ili  grilovano povrće, uvek su dobrodošle na trpezu. Vrlo su popularne što zbog brze pripreme te zbog super ukusa. Meni su uvek dobar izbor za ručak jer ih i dečica vole, a da bih razbila monotoniju uvek uz njih spremam nešto drugo. Ovog puta smo uživali u pravom gurmanskom obroku. Nadam se da će vam se dopasti :). 
SASTOJCI:
Za faširance:
500g mlevenog mesa,
2 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
1 jaje,
3 kašike prezli,
so, biber, aleva paprika, začin po želji.

Za sos:
200ml neutralne pavlake za kuvanje,
200ml kisele pavlake,
 1 kašika senfa.

PRIPREMA:
Crni i beli luk sitno iseckati pa dodati u posudu sa mesom.
Tu ubaciti jaje, prezle, so i začine i zamesiti rukama da se sve lepo sjedini.
Rukama oblikovati pljeskavice i uvaljati ih u brašno.

Pržiti ih po nekoliko minuta sa svih strana dok se skroz ne isprže.
Pomešati sastojke za sos pa preliti preko šnicli i kuvati dok ne proključa.
Gotovo jelo poslužiti toplo uz pire i salatu.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ĆUFTE I KROMPIR U SOSU IZ RERNE.

Нема коментара:

Постави коментар