Странице

понедељак, 27. март 2017.

KREMASTI KOLAČ SA KREM SIROM


Kolači sa krem sirom svojim ukusom podsećaju na čizkejk. Ako ste ljubitelj čizkejka i kremastih kolača sa osvežavajućom notom onda je ovo pravi recept za vas. Kremasti kolač sa krem sirom se brzo sprema i baš je ukusan, a često je kod mene na trpezi samo za moju dušu :). 
SASTOJCI:
Za koru:
4 jaja,
1,5 čaša šećera,
1 čaša ulja,
1 čaša mleka,
2 čaše brašna,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer,
3 kašike kakaa,
1 čaša mleka za prelivanje gotove kore.

Za krem:
400ml slatke pavlake ili 2 šlaga od vanile,
250g krem sira ili maskarpone sira,
200g šećera u prahu.
Za glazuru:
200g čokolade,
100ml slatke pavlake.

PRIPREMA:
Jaja penasto umutiti sa šećerom.
Dodati mleko i ulje i dalje muteći mikserom.
Prosejati brašno sa praškom za pecivo, kakaom i vanilinim šećerom i varjačom umešati u umućena jaja, nikako mikserom.
Izliti smesu za koru u podmazan pekač (40x27cm) i peći na 180C.
 Vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Posle 20 minuta proverite čačkalicom.
Gotovu vruću koru čačkalicom izbušiti svuda i preliti je hladim mlekom.
U mleko možete dodati liker od čokolade, rum ili amareto po želji.
Ostaviti koru da se ohladi.

Slatku pavlaku umutiti čvrsto sa šećerom u prahu.
(Ako koristite šlag pratite uputstvo sa kesice i umutite ga sa šećerom u prahu.)
Dodati joj krem sir i mutiti da se lepo sjedine.
Premazati krem preko ohlađene kore.
Ostaviti u frižideru 2,3 sata pre stavljanja glazure.
Za glazuru otopite čokoladu sa slatkom pavlakom.
Glazuru možete preliti preko kolača pa gakasnije ili odmah iseći ili prvo iseći kocke pa preliti.
Poslužiti ohlađeni kolač.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZI KREMASTI KOLAČ SA KEKSOM.


Нема коментара:

Постави коментар