Странице

уторак, 18. април 2017.

AROMATIČNI ŠTAPIĆI


Uz pivce, vince, sokić ili čaj, uz film i omiljenu seriju, uz razgovor i trač seansu, uz partiju karata i jamba ili kada vam se jednostavno nešto gricka, aromatični štapići su savršena grickalica. Mogu biti i večera, doručak ili zamena za hleb. Super se slažu i uz jogurt, vole ih i odrasli i deca, a vi, domaćice moje, ćete ih brzo i lako spremiti :D. Vrlo su zarazni i ukusni za grickanje! Ubedila vas  da ih probate?
SASTOJCI:
Mera je šolja za čaj od 250ml!
3 šolje brašna,
1 šolja mlake vode,
1 kesica suvog kvasca (7g),

1 kašika šećera,
2 kašičice soli,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika origana,
1 kašika belog luka u prahu (po želji),
1 kašika crvene mlevene paprike,
sitno seckan beli luk za posipanje ili krupna morska so.

PRIPREMA:
U dublju posudu sipati mlaku vodu, šećer u suvi kavasac.
Promašati i ostaviti da se kvasac fermentiše.
Dodati brašno, ulje, so, začine i umesti glatko, tvrđe testo.

Ako neki od začina ne volite izostavite ga.
Umesto začina možete dodati rendani kačkavalj ili kombinaciju po želji.
Prekriti testo čistom krpom i ostaviti ga da odstoji sat vremena.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i opet premesiti.
Odvojiti loptice i od svake rukama po radnoj površini oblikovati zmijice.
Možete praviti i veće pa iseći na željenu dužinu.
U dobro nauljen pleh slagati štapiće i premazati ih uljem.
Po njima posuti sitno seckan beli luk ili krupnu morsku so.
Peći u zagrejanoj rerni na 220C oko 15 minuta.
Čim porumene gotovi su, pazite da ne potamne mnogo.
Kada se malo prohlade navalite.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MAMINE KIFLICE.

Нема коментара:

Постави коментар