Странице

уторак, 17. октобар 2017.

FRANCUSKI OMLET


Da li ste nekada čuli za izreku "Kada ti život da limun ti napravi limunadu"? E pa, meni dajte jaja i ja ću svaki put biti raspoložena da napravim omlet. Omlet sa sirom, omlet sa šunkom, omlet sa šampinjonima i slaninicom, ili francuski omlet. Svaki omlet je dobrodošao na moju trpezu, a posebno ovaj penast, topao i  mirisan, francuski. Francuski omlet je spolja gladak i svetlucavo žut, a iznutra mek i  kremast. Još ako mu dodate šunku i sir užitak je zagarantovan. 
SASTOJCI:
3 jajeta,
so, 
biber,
2 kašike putera, 

nekoliko listova šunke, 
rendani kačkavalj.

PRIPREMA: 
Jaja penasto umutiti, posoliti ih i dodati biber po želji.
Dve kašike putera staviti u tiganj i kada se rastope uzručiti jaja ravbnomerno preko celog dna tiganja.
Pržiti omlet taman toliko da dobije zlatnu boju, pa ga okrenuti.

Odmah rasporediti po njemu listove šunke i posuti rendanim kačkavaljem.
Količina zavisi od vas, ako volite više sira slobodno ga stavite.
Kada sir počne da se topi preklopite omlet i servirajte uz paradajz salatu ili jogurt.
Ako spremate za više osoba najbolje je da pržite jedan po jedan, tako će biti lepši i ukusniji.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZA PITA SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар