Da li ste nekada čuli za izreku "Kada ti život da limun ti napravi limunadu"? E pa, meni dajte jaja i ja ću svaki put biti raspoložena da napravim omlet. Omlet sa sirom, omlet sa šunkom, omlet sa šampinjonima i slaninicom, ili francuski omlet. Svaki omlet je dobrodošao na moju trpezu, a posebno ovaj penast, topao i mirisan, francuski. Francuski omlet je spolja gladak i svetlucavo žut, a iznutra mek i kremast. Još ako mu dodate šunku i sir užitak je zagarantovan.
SASTOJCI:
3 jajeta,
so,
biber,
2 kašike putera,
nekoliko listova šunke,
rendani kačkavalj.
PRIPREMA:
Jaja penasto umutiti, posoliti ih i dodati biber po želji.
Dve kašike putera staviti u tiganj i kada se rastope uzručiti jaja ravbnomerno preko celog dna tiganja.
Pržiti omlet taman toliko da dobije zlatnu boju, pa ga okrenuti.
Odmah rasporediti po njemu listove šunke i posuti rendanim kačkavaljem.
Količina zavisi od vas, ako volite više sira slobodno ga stavite.
Kada sir počne da se topi preklopite omlet i servirajte uz paradajz salatu ili jogurt.
Ako spremate za više osoba najbolje je da pržite jedan po jedan, tako će biti lepši i ukusniji.
Ako spremate za više osoba najbolje je da pržite jedan po jedan, tako će biti lepši i ukusniji.
Нема коментара:
Постави коментар