Odličan porodičan ručak, ili posluženje za drage goste, piletina u belom sosu. Pored brze i lake pripreme najveći plus ovog jela je ukus. Meso pripremljeno na ovaj način je meko i sočno, topi se u ustima. Uz piletinu dodajte makarone ili pomfrit i uživajte u super obroku.
SASTOJCI:
600g pielćeg filea,
200g pančete,
200g šampinjona,
1 crni luk,
500ml neutralne pavlake,
puter,
so,
biber,
začin po ukusu.
PRIPREMA:
Pileće grudi iseći na šnicle i propržiti na puteru dok ne porumene sa svih strana.
Izvaditi meso i u istom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk.
Dodati iseckane šampinjone pa kad voda ispari dodati na kockice iseckanu pančetu.
Preliti sa neutralnom pavlakom i kuvati par minuta na srednjoj temperaturi.
Na kraju dodati pileće šnicle, so, biber i začin po želji i ostaviti da se krčka desetak minuta.
Gotovo jelo poslužiti toplo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар