Pite sa bilo kojim punjenjem su uvek dobrodošle na moju trpezu. Uvek su dobar izbor kada ne znam šta za večeru ili kada mi dolaze gosti. Čak i kada su veća okupljanja u pitanju pite su neizostavni deo zakuske. Ove pšitice sa šunkom su super ukusne i možete ih poslužiti i tople i hladne.
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
300g trapista,
300g šunke,
2 čaše pavlake,
2 jajeta,
ulje za prženje.
PRIPREMA:
Šunku i trapist iseckati na kockice.
Pavlaku pomešati sa umućenim jajima i posoliti po želji.
Koru za pitu presaviti na pola, pa na još pola.
Premazati sa kašikom premaza od paavlake i posuti malo kačkavalja i malo šunke.
Krajeve preklopiti tako da fil ne može da iscuri i zarolati koru da se dobije lepa rolnica.
Pitice sa šunkom pržiti u zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi dok ne porumene sa svih strana.
Možete ih i zapeći u rerni, samo ih pre pečenja premažite sa malo ulja.
Gotove pitice vaditi na ubrus da se ocedi višak masnoće.
Poslužiti ih tople ili hladne uz mlečne proizvode.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар