Странице

уторак, 17. октобар 2017.

PILETINA U BELOM SOSU


Odličan porodičan ručak, ili posluženje za drage goste, piletina u belom sosu. Pored brze i lake pripreme najveći plus ovog jela je ukus.  Meso pripremljeno na ovaj način je meko i sočno, topi se u ustima. Uz piletinu dodajte makarone ili pomfrit i uživajte u super obroku. 
SASTOJCI:
600g pielćeg filea,
200g pančete,
200g šampinjona,
1 crni luk,
500ml neutralne pavlake,
puter,
so,
biber,

začin po ukusu.

PRIPREMA:
Pileće grudi iseći na šnicle i  propržiti  na puteru dok ne porumene sa svih strana.
Izvaditi meso i u istom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk.
Dodati iseckane šampinjone pa kad voda ispari dodati na kockice iseckanu pančetu.

Preliti sa neutralnom pavlakom i kuvati par minuta na srednjoj temperaturi.
Na kraju dodati pileće šnicle, so, biber i začin po želji i ostaviti da se krčka desetak minuta.
Gotovo jelo poslužiti toplo.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PILEĆI MEDALJONI.

Нема коментара:

Постави коментар