Странице

понедељак, 19. март 2018.

PREVRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA


Starinski i poznat većini prevrnuti kolač sa jabukama nije ona vrsta kolača za koju je potrebno puno vremena i kuvarsko umeće. Neki bi rekli ništa spektakularno, a opet poseban u svojoj jednostavnosti. Kolač koji će vas osvojiti svojim osvežavajućim ukusom toliko da se nećete zaustaviti na samo jednoj kocki. 
SASTOJCI:
1,5kg jabuka,
5 kašika smeđeg šećera.

Za biskvit:
5 jaja,
5 kašika šećera,
5 kašika brašna,
1 kesica vanilinog šećera.
I još:
šlag,
cimet za posipanje.

PRIPREMA:
Jabuke oljuštiti i iseći na četvrtine.
Poređati jabuke na pleh obložen pek papirom i preko njih posuti smeđi šećer.
Zapeći jabuke u zagrejanoj rerni na 220C oko 15 minuta.
Za to vreme spremiti biskvit.

Odvojiti belanca od žumanaca i mutiti ih postepeno dodavajući šećer.
Mutiti belanca dok se sav šećer ne rastopi i dok se ne donije čvrst šne.
Smanjiti brzinu miksera i dodavati jedno po jedno žumance.
Dodati vanilin šećer i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.
Na kraju dodati brašno i mutiti na najmanjoj brzini kratko, tek toliko dok se sve ne sjedini.
Smesu za biskvit rasporediti preko ispečenih jabuka.
Pre prelivanja smese za koru možete posuti cimet po jabukama.
Smanjiti temperaturu na 200C i peći kolač još dvadesetak minuta (čačkalicom proveriti da li je biskvit gotov).
Gotov kolač ostaviti desetak minuta da se prohladi, zatim ga prevrnuti na odgovarajuću tacnu.
Kada se skroz ohladi kolač premazati umućenim šlagom i po želji posuti cimetom.
Prevrnuti kolač sa jabukama pre služenja ohladiti u frižideru, zatim iseći na kocke.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MAGIČNI KOLAČ.

Нема коментара:

Постави коментар